Életvirággal a szívemben

Belevágok a közepébe: igen, elsétáltam a szakadék szélére. Na, nem sietősen, viszont apró, félelmetesen biztos léptekkel. Tudattalan talán, s a lélekölő történések ellenére is, mindig bizakodóan. A kitartó reménnyel bennem, hogy kanyarodni fog az ösvény, és ha más nem is, egy őrült csavar a sorsomban majd biztosan újra osztja a lapokat. Éreztem, hogy az összes energiámra szükség van, mégis szétszórtam azt boldogan, szerte a világban. Útonállónak, útitársnak adtam egyoldalúan, mert minden szükség ellenére, élesen lüktetett bennem az élet. Bővelkedtem.


Aztán fogyni kezdett, s fáradni kezdtem. Sétáltam a szárazságban és borzasztóan szomjaztam. Nem jött társ, nem bukkantam oázisra, még délibábbal is alig találkoztam. Egyszerűen cserbenhagyott a külvilág, és az összes kecsegtető csalogány. Üres volt és egyáltalán nem ígért szépeket a világ – úgy igazán semmit sem. Hittem keserves érzéssel, hogy többé nem találom meg benne azt, amit a szívemmel keresek. Ezután, menthetetlenül hamar érkeztem a széléhez: a világ peremére, a minden és a semmi vékony, éles élére. Beledőlni a mélybe, gondoltam. Csak ezt az egyet gondoltam. A mindennel mögöttem, ami semmivé lett, és az átláthatatlan köddel előttem, ami akár szintén semmi lehetett – elmélkedtem. Dőljek?

Tényleg dőljek? Amiért nincs itt ebben a világban semmi, amit a lelkem keres. Bár a hangzatos ígéretek sokáig adtak lendületet, egy pont után, tisztán éreztem: nincs tovább. Most kell! – nyögte bennem minden. A nullán, mínuszban is talán, a jövő talányos ígérete, többé már nem motivált. Elhasználtam az életenergiám, ezért a csuda nagy fáradtság! Az áramlásból kiszakadva, nem volt semmilyen töltődés, körforgás vagy energiamegmaradás.

Ennek ellenére, egy ideig még bírtam tovább! Minden lehetőséggel bennem, lebegtem. Az összes, a létező, a lehetetlen, az evilági, s a végtelen, ott volt velem, körülöttem. A semmi és a minden. Felszabadító volt szembenézni a ténnyel, hogy ami annyira egyértelmű volt számomra, már mennyire nem az. Az élet már nem érdekes annyira. Beismerni, hogy a szerelmem az élet iránt, többé nem végtelen, s, hogy ez a világ, nem tartogat számomra annyi csodát. Tényleg üres a külvilág. Belül pedig, csak szenved a vágy. Aztán történnek még csodák..

Belül, a lélekben és szívben, a kisgyermek én-ben, a legmélyebb rétegben, mélyen, egyszercsak megszólalt a vágy.

Eddig, és ne tovább! Valami vár még rád! Emlékszel, lélek? Álmodtál. Annyi mindent vágytál, kerestél és találtál. Az élet közepén, a mindenség szívében táncoltál. Nézd meg jól a szíved, s egy pillanatra ismerd. Halld meg: vannak még álmaid, vannak még vágyaid, megszámlálhatatlan, izgalmas út vár rád. Emlékezz! A születésed, annyi mindent ígért meg. Mind lehetséges. Csak teremts. Én mondom, a szíved.

Tudod, nem a víz a lényeg, vagy a táptalaj, esetleg a vízióval kiválasztott, tökéletes hely a növekedésre. Igazán nem. Inkább a termő ösztön, az emlékezet és tudat, hogy legyenek akármilyenek a körülmények, képes vagy növekedni, virágozni, s élni. Akárcsak a természet. Emlékszem, hogy képes vagyok növekedni, virágozni, élni. És talán akarom, szeret-ném, szeretem is mindezt!

Pedig mindig azt hittem, hogy a világ vége kopár. Félelmetes és sivár, hogy ott biztosan nem nő virág. De sok a virág: a világ végét életerős, lüktető, vibráló gyönyörűségek uralják. A semmi közepén, ellentmondva minden körülménynek, virágoznak, s élnek. Mert lehetséges. Valahogy irigylésre méltóan függetlenek, végtelen önerőből élnek, harmóniára pedig nem velünk, átutazókkal törekednek.


Élnek, túlélnek, léteznek, és tapasztalják a mindenséget. A valóságukat maguk teremtik meg. Hallják a szívüket. Nem várnak világi ígéretekre, nem latolgatják az esélyeiket. Teremtenek. Tisztán, szívből, magas minőségben. És ott vannak a lelkek, akik egy őrjítően veszedelmes sétát követően, eltanulják tőlük mindezt. Élnek. S, innentől, életvirággal a szívükben.

- Flóra Babett

Ha tetszett, oszdd meg!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

Kapcsolódó cikkek

Az élvezetek elringatnak

Pedig emlékszem, hogy mennyit tudtam fejlődni egy nehézség kapcsán, hogy mennyit tett valójában hozzám egy kevésbé könnyen átléphető akadály. Milyen volt tükörbe nézni úgy, hogy minden nap küzdöttem valamiért, hogy egy áhított cél érdekében különböző utakon kellett lépdelnem, különböző dolgokat tanulva. Amióta kezemben vannak az elképzelt vágyaim, nem gondolkozom azon, ki vagyok, miért jöttem, hova tartok, és mi is a feladatom. Hogy van-e feladatom egyáltalán.

Tovább olvasom »

Elég a hagyományokból!

Pedig régen csíptem, amikor valóra vált egy áhított film jelenet, vagy végre velem is megtörtént az, amit addig csak mások meséjéből ismerhettem. Aztán megtörtént mind, és rájöttem, hogy annyira nem is azonosak velem. Fontosból jelentéktelenné váltak azok az igények, amik még csak nem is voltak az enyémek!

Tovább olvasom »

Boldog leszek, magamnak

Nézzünk a szívünk mélyére: mikor adtuk el a lelkünket? Senki, és semmi nem kényszerített rá minket, hogy olyan nyomorultul, s kifacsarva éljük az életünket. . Feladta nekünk a leckét, ez tény, nem is fér hozzá kétség. De nem kötötte ki nekünk egyik élethelyzet se, hogy hogyan reagáljuk le a puszta létezésüket.

Tovább olvasom »

Elég a hagyományokból!

Pedig régen csíptem, amikor valóra vált egy áhított film jelenet, vagy végre velem is megtörtént az, amit addig csak mások meséjéből ismerhettem. Aztán megtörtént mind, és rájöttem, hogy annyira nem is azonosak velem. Fontosból jelentéktelenné váltak azok az igények, amik még csak nem is voltak az enyémek!

Tovább olvasom »

Ne várj, nem jövök

Ha láthatnál olyannak, ha csak engednéd, hogy kibontakozzam. Nyílnék, mint egy virág, csodásan virágba borulnék, s bevirágoznám a mindenedet – tényleg találkoznál velem. De ha elképzelsz, ha mindig csak színezel, szavakat adsz a számba és úgy hiszed, ismersz, akkor sosem jöhetek el. Valójában sosem lehetek veled, ha nem engedsz közel.

Tovább olvasom »

Válassz ember! Félsz vagy szeretsz?

Egészen jók ezek a félelem-érvek, szinte teljesen meggyőztek. Már csak azért is, mert amikor nem szeretek, akkor nem is félek. Mindent, vagy semmit, erről kell döntenem – gondolja az ember. Bátorság, mi fán teremsz?

Tovább olvasom »
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
error:
X