Vágyaink ajtaja

-Látod a tizenkét ajtót előtted? – kérdezte.

-Látom. De olyan egyformának tűnik az összes! – válaszoltam.

-Bizony egyformák. Mégis, válaszd azt, amelyik mögött a selymes bundájú, bújó cica van, könyvtorony tetején a fehér angyalkával, fahéj illattal, virágokkal, kúttal! – bíztatott, majd várt egy egészen keveset.

-Megvan? – faggatott máris.

-Meg. Azt hiszem, tudom, hogy melyik az! – kiáltottam fel egészen felbátorodva.

-Rendben van. Most azonban áruld el a titkodat! Hisz még mindig tizenkét teljesen egyforma ajtó áll előtted, Te valahonnan mégis tudod, hogy melyik vezet oda, ahol dolgod van.. Honnan tudtad, hogy melyik az? – érdeklődött.

A kérdés legalább egy örökkévalóságig vízhangzott az agyamban.

-Magam sem értem, nem gondolkoztam – motyogtam kissé összezavarodva, már-már védekező testtartásban.

-Azért felelj a kérdésemre, na! – pirított rám nyugtalankodva.

-Honnan, honnan, hát elképzeltem az általad felsorolt dolgokat, és egyszerűen tudtam, hogy melyik az! – magyaráztam a vállamat rángatva. Érezni lehetett, vonzott, hívott magához – erősítettem meg magam a saját állításomban. Mivel a csenden, bölcs tekinteten kívül nem érkezett semmilyen válasz, folytattam: Annyira nem éreztem a tizenkét ajtót egyformának. Talán ha mindegy lett volna, hogy melyiken megyek be, akkor más lett volna a helyzet. De nekem nem volt mindegy! – egy pillanatra megtorpantam a mondandómban, mintha megvilágosodtam volna. Ezen múlna minden?! – kerekedett ki a szemem. Ha tudom, hogy mit keresek, ha szinte érzem, átélem és tapasztalom is a jelenemben, akkor a vágyott út megnyílik előttem? – kezdtem ízlelgetni a mélyről feltörő tudást bennem. Ez lenne az a lényeges különbség, amiért az utam éppen hozzád vezetett más helyett?

Mert én válaszokat, tanulságot, útmutatást kértem, aztán egyszer csak veled ültem szemben. Most úgy érzem, hogy megleltem, amit kerestem! – szóltam a szavakat meghatódva. Mosolyra húzódott a szája. Felkelt, leporolta a ruháját, és induló léptében így szólt hozzám:

-Jól beszélsz, kezded érteni a lényeget! Tudod, egyforma ajtók amúgy sem léteznek – kacsintott, és a válla fölött még azt mondta: Na, eredj, menj Isten hírével – s éld jól az életed!

- Flóra Babett

Ha tetszett, oszdd meg!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

Kapcsolódó cikkek

Összefonódni veled

Hát nem érted? Ha akarod, ha nem, szövevényes fonalakból áll az élet. Növekszünk egymás mellett, s életünk látszólag egymástól független. De a felszín alatt, egymásba kapaszkodva tűrjük a szelet. Hol

Tovább olvasom »

Rész az egészben

Ha a teljességet nem értheti meg mindenki, akkor legalább a részeket hadd értsék meg! Mégis, aki felhagy a részekkel, az megérti az egészet. Ez az egész pedig ott van minden

Tovább olvasom »

Becsszó

Kimondom, amit senki nem mond el nekem. Döntök, amiről senki nem dönt helyettem. Odaadom, amit senki nem ad nekem. Meglépem, amit csak én léphetek meg. Becsszó? Becsszó. Megígérem, fogadom, állítom,

Tovább olvasom »

Mesésen

Meséltél az életemről nekem, és én olyan szívesen hallgattalak. Ittam minden szavad, hittem, amit mondasz. Engedtem, hogy szívszorító sorsszálamra támaszkodva, tovább sződd a szálakat, hogy tekerd és fond a vezérfonalamat.

Tovább olvasom »
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
error:
X